Guacamole

Ingrediënten

  • 4 avocado’s
  • 2 eetlepels Pico de Gallo
  • Sap van een halve limoen
  • 2 gesneden jalapeño’s OF 2 eetlepels gesneden rode pepers OF 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 4 theelepels olijfolie
  • 1 1/2 theelepel gesneden knoflook
  • 1/2 theelepel zwarte peper, gemalen
  • 1 gehakte jalapeño OF 2 gehakte serranopepers OF 2 eetlepels gehakte of andere chilipepers (aanpassen voor pittigheid)

Bereiding

  1. Verwijder de avocadopitten.
  2. Snijd de avocado aan de binnenkant in zonder de schil te beschadigen.
  3. Lepel één avocado uit met een grote lepel en plaats het vruchtvlees in een kom.
  4. Voeg het limoensap toe en roer het geheel om de avocado’s evenredig te bedekken.
  5. Voeg Pico de Gallo, knoflook, olie, jalapeño, zout, rode peper en zwarte peper al roerend toe, terwijl je de avocadostukjes plet tot er een mengsel ontstaat.
  6. Verwijder vervolgens het vruchtvlees uit de andere avocado’s en voeg voorzichtig de grotere stukken toe.
  7. De guacamole heeft de juiste textuur wanneer er meer grote stukken dan gestampte delen overblijven.
  8. Garneer met een snufje koriander.

Voor dit recept is gebruikgemaakt van het Wikibooks-artikel ‘Cookbook:Guacamole‘, dat is uitgebracht onder de Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

%d bloggers liken dit: